KOGNITIV TERAPI

Skrevet av: Kristin, publisert 07.03.2016

Opplever du at bekymringer og stress påvirker din hverdag? Er du mye trett og/eller har langvarige plager som reduserer livskvaliteten din og begrenser deg? Ønsker du støtte og veiledning til å gjøre en endring og hjelpe deg selv til å mestre hverdagen bedre?
 
Vi i Helse-fokus tilbyr individuelle samtaler hvor vi bruker kognitiv terapi som metode og arbeidsform.

Samtalene utføres av Kristin Hagland og Kjersti Lerang Rosnes som begge er utdannet fysioterapeuter og kognitiv terapeuter godkjent av Norsk Forening for Kognitiv Terapi

Alle samtaler vil bli behandlet konfidensielt og i samsvar med lov om taushetsplikt.

 

SANDNES:

Sted: Beryllvn 2b, Sandnes.  Kartlink her: 

Terapeut: Kristin Hagland

Kontakt: kristin@helse-fokus.no , mob: 971 96 699

Bestill time

 

STAVANGER: 

Sted: Skipper Worse Ledaal, Erling Skjalgsons alle´10, 4009 Stavanger. Kartlink her

Terapeut: Kjersti Lerang Rosnes

Kontakt: kjersti@helse-fokus.no , mob: 986 51 072

Bestill time

 

 

MER OM KOGNITIV TERAPI

Kognitiv terapi er en terapiform som i stor grad jobber med hvordan våre tanker, følelser og handlinger henger sammen. Kjernen i behandlingen er å støtte personen i å mestre sine problemer, og samtidig hjelpe til å endre de tankemønstre og atferd som ikke er hensiktsmessig å holde på.

Behandlingsalliansen står sentralt i kognitiv terapi. Klientens engasjement og involvering er avgjørende for et positivt resultat av behandlingen.

Som fysioterapeuter har vi god kunnskap og lang erfaring med å kunne hjelpe og veilede mange i å gjøre gode valg for å leve livet sitt på best mulig måte. Vi opplever at mange får en bedre hverdag ved å kombinere kognitiv metode og en aktiv livsstil. Vår kombinasjon av kunnskap i begge disse felt gjør oss særlig kompetente til å veilede i dette.

 

Meld din interesse her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kognitiv terapi, som også kalles kognitiv atferdsterapi, retter seg mot problemløsning og innsikt i sammenhengen mellom tenkning, handlinger og følelser. Et viktig mål er å bryte selvforsterkende onde sirkler som opprettholder psykiske helseproblemer. Det gjøres ved kartlegging av vanskelige situasjoner, utforming av aktiviteter som gir selvtillit og energi, utforsking og eventuelt endring av negative tankemønstre, stimulering til økt sosial kontakt og forebygging av tilbakefall. Kjernen i behandlingen er å støtte personen i å mestre sine problemer, og samtidig hjelpe til å endre uhensiktsmessige tankemønstre og atferd.

Behandlingsalliansen står sentralt i kognitiv terapi. Pasientens engasjement og involvering er avgjørende for et positivt resultat av behandlingen. Terapi preget av et aktivt samarbeid mot tydelig definerte mål vil oppnå et bedre resultat.

Du kan lese mer om kognitiv terapi her og få en kort innføring i metoden her. Det finnes også mye god informasjon på Norsk forening for kognitiv terapi sin hjemmeside kognitiv.no 

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer