Medisinsk yoga

Skrevet av: , publisert 14.12.2019

 

For øyeblikket har vi dessverre ikke satt opp nye kurs.

 

Medisinsk Yoga - et verktøy for selvhjelp

Medisinsk yoga er en terapeutisk yogaform som er utviklet gjennom forskning og i samarbeid med helsepersonell. Vi fokuserer på lange, dype pust sammen med enkle øvelser, avspenning og meditasjon. Kurset kan hjelpe deg til å oppnå en større bevissthet, stabilitet, ro og harmoni. Du trenger ikke ha noen erfaring med yoga fra før. Øvelsene kan gjøres på matte eller sittende på stol. 

Pusten er viktig for god helse og velvære. Overfladisk pust kan på sikt gi helseproblemer. Puster man rett vil kroppen vår være mer avslappet, man blir mindre anspendt og man kan få mer energi. Dette kan igjen virke positivt inn på vår helse som f.eks blodtrykk, smerter, søvn osv.

Meditasjon roer sinnet og senker stressnivået i kroppen. Konsentrasjonen bedres og det mentalet stresset reduseres. Mentalt stress er ugunstig for vår kropp og kan på sikt føre til kroppslige plager eller sykdommer. 

Tilstander der mediyoga har vist positiv dokumentert effekt er bla muskel/skjelett lidelser, smerteproblematikk, nevrologiske tilstander ( MS, parkinson, hjerneslag ), cardiovaskulære plager (hjerte/blodomløp), psykiske lidelser, søvnproblemer.

Man trenger ikke å ha helseplager for å gå på medisinsk yoga. Det er viktig å forebygge evt helseplager. Vi har selv ansvar for vår egen kropp! 

Medisinsk yoga er en trygg yogaform. Den som instruerer i medisinsk yoga er helsepersonell med medisinsk kompetanse. Deltar du på et kurs hos Helse-Fokus lærer du flere yogaprogram du selv kan praktisere hjemme. Disse programmene kan kjøpes hos oss på cd. 

Du kan lese mer om medisinsk yoga ved å gå inn på http://no.mediyoga.com/

 

 

Medisinsk Yoga ved stress og utbrenthet

Et yogakurs utover det vanlige! Et kurs som kun retter seg mot stress, stresshåndtering og utbrenthet.

Er du plaget av hverdagsstress, men vet ikke riktig hvordan du skal komme deg ut av den snurrende tredemøllen. Ønsker du å lære mer om stress og utbrenthet?

Du kan ta kurset selv om du aldri tidligere har vært i kontakt med yoga. Dette er et kurs du kan delta på uansett hvordan du har det og du er med på dine premisser og lytter til din kropp hva som er ok for deg.   

 

Stress og utbrenthet er et kurs for deg som:

Føler deg stresset

Har “møtt veggen” eller kjenner at du er på god vei til det

Er utbrent, sliten eller utmattet.

Står i en krevende eller slitsom livssituasjon

Føler deg “nedfor», deprimert eller har angstsymptomer

Ønsker å forebygge stress og å lære verktøy for å håndtere stress

Ønsker å lære teknikker for avspenning og ro

Ønsker å finne tilbake til overskudd, styrke og glede

 

Kurset inneholder både teori og øvelser. Du lærer konkrete verktøy som er enkle å bruke i hverdagen. Vi jobber med pusten, enkle yogaøvelser og avspenning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer