Pilates

Skrevet av: , publisert 14.12.2019

 

Vi tilbyr kurs i Sandnes og stavanger 

 

BEGYNNER KURS (PILATES 1):

 

SANDNES: 

Tid: Mandag kl. 19:30 - 20:30 Oppstart 30 jan. 2023

Sted: Beryllveien 2b, Sandnes. Link til kart her.

Oppstart nytt kurs: mulig jan 2023, dato ikke bestemt, men meld din interesse her

Kontakt: Fysioterapeut Kristin Hagland på kristin@helse-fokus.no / mob: 971 96 699

Pris:  kr 1500 for 4 ganger 

For å få en bedre forståelse av Pilates, og økt effekt av treningen, er det en fordel å ha et begynnerkurs i Pilates. Kurset strekker seg over 4 uker, og er et forberedende kurs til videre trening. Effekten av Pilatestrening vil ikke være oppnådd etter disse fire gangene, men du får innføring i metoden og treningsprinsippene og får dermed gjort deg opp en mening om dette er en treningsform du kan like. Det er mulig å fortsette treningen videre etter endt kurs (Pilates 2).

Vanligvis kjøres det to begynner kurs i året med oppstart i september og januar, men enkelte ganger kan det settes opp korter kurs som følge av økt etterspørsel. Dersom det ikke er et aktuelt kurs som ligger ute nå så kan du registrere din intersse for Pilates begynnerkurs på denne linken. Du vil da bli kontaktet på mail ved neste planlagte kurs. 

 

Påmelding

 

 

videregåenDe KURS (PILATES 2):

 

SANDNES:

Tid: Mandag: 18:15-19:15, tors 16:45 - 17:45

Sted: Beryllveien 2b, 4318 Sandnes. Link til kart her 

Instruktør:  Fysioterapeut Kristin Hagland 

Kontakt:  kristin@helse-fokus.no / mob.nr 971 96 699

Pris. kr 2500 for 12 ganger

Påmelding

 

STAVANGER:

Tid: Tirsdager kl 18:35 - 19:35

Oppstart: 22/11-22

Pris: kr 2580 for 12 ganger

Sted: Stavanger Sanitetsforening, Magnus Karlsonsgate 15, 4021 Stavanger. Link til kart her

Instruktør: Fysioterapeut Kristiane Reinertsen/Kjersti Lerang Rosnes

Kontakt: kjersti@helse-fokus.no eller mob nr: 98651072.

Påmelding

 

 

Hva er Pilates?

Pilates er en type trening hvor målet er å få en sterk og bevegelig rygg.  Øvelsene utføres i et rolig og kontrollert tempo hvor korrekt bruk av pust er avgjørende for ønsket resultat.

Det handler om å styrke den indre støttemuskulaturen, eller kjernemuskulaturen som den også kalles, som sitter som et korsett rundt bekken, ryggsøylen og mage. Det å ha en sterk støttemuskulatur er viktig da det vil gi økt muskulær utholdenhet og bedre kroppsholdning. Vår erfaring er at dette også bidrar til reduksjon i smerter og plager i muskulatur.

En avgjørende del av Pilates er bevissthet, eller konsentrasjon under treningen. Dette skiller treningsformen fra konvensjonelle treningstyper.  Joseph Pilates, grunnleggeren av Pilates som treningsform, sa: det spiller ingen rolle hva du gjør, hovedsaken er hvordan du gjør det”. Dette forklarer hvordan Pilatesmetoden vektlegger kvaliteten på bevegelsene. Ved å fokusere på hvordan øvelsene utføres, utvikler en dermed en økt kroppsbevissthet og får derfor et bedre utgangspunkt til å korrigere uhensiktsmessige holdningsmønstre hos en selv.  Vår erfaring er at utøverne etter hvert blir flinke til å kjenne selv ”hvor en har” skuldre og rygg og får derav en bedre kroppsholdning. Som fysioteraputer er vi godt trenet i å veilede til dette.

Pust er en vesentlig del av treningen og er integrert i hver bevegelse. Ved å bruke pusteteknikkene riktig understøtter det bruken av de dype stabiliserende musklene, samtidig som det også bidrar til en avslappende følelse av kropp og sinn.

 

Hvorfor trene Pilates?

Et overordnet mål ved å trene Pilates er å få en god helse både fysisk og mentalt. Det er en treningsform som betrakter hele kroppen. Ved å integrere pust og bevegelse i en bevisst utførelse ønsker en å oppnå en følelse av ro og tilfredshet både under og etter trening. I tillegg blir en sterkere, og mange opplever dette som en behagelig treningsform. 

Ved å trene Pilates hos oss kan en oppnå:

- mental avspenning og dermed redusert opplevelse av stress

- økt kroppsbevissthet og dermed en bedre kroppsholdning

- sterkere og smidigere muskulatur og dermed en mer  hensiktsmessig bruk av kroppen

- økt kunnskap omkring pusteteknikker og hvordan bruke pusten bevisst

- fokus og konsentrasjon omkring bevegelse og dermed en økende blodforsyning til både hjerne og muskulatur lokalt (”holder de små grå i sving”)

- en bedre velvære følelse av å få jobbe aktivt med muskulatur som lett  ”glemmes” i dagliglivet

 

For å ha effekt av Pilates øvelsene kreves det at en trener regelmessig. Vi erfarer at en time i uken på sikt gir god og forebyggende effekt. Har en det litt mer travelt anbefales to ganger i uken, det vil gi en raskere progresjon. 

I Pilates er det en del prinsipper en skal integrere i tillegg til øvelsene, og mange opplever at dette kan være litt "mye" å tenke på i starten. Øvelse gjør mester, og dette bedrer seg etterhvert og en får da en bedre utførelse, økt forståelse og dermed bedre effekt av øvelsene.

 

 

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer