Vanntrening

Skrevet av: , publisert 14.12.2019

 

Vi tilbyr vanntrening i Stavanger og på Klepp

 

Stavanger: uke 1 - 24 

 

Sted: 

Stavanger Sanitetsforening, Magnus Karlsonsgt. 15, Tjensvoll. Link til kart her. 

 

Tid: 

Man: 09:00 - 5 ledige plasser

Tirs: 15:30 - fullt

Tirs: 16:20 - fullt

Tirs: 17:10 - fullt

Ons: 18:00 - fullt

Tors: 11.30 - fullt

Tors: 12:20 - fullt

Tors: 13:10 - ledige plasser til gravide

Tors: 19:30 - fullt

Tors: 20.20 - fullt

Fred: 09:00 - 1 ledig

Fred: 09:50 - fullt

 

PRISER: Trykk her for priser

 

PÅMELDING: Trykk her for påmelding

 

 

Instruktører: 

Mandag kl 09:00: Fysioterapeut Bjørnar Skår/Maren Gabrielsen 

Tirsdag kl 15:30, kl 16:20 og kl 17:10: Fysioterapeut Kristine Bøe

Onsdag kl 18:00: Fysioterapeut Bjørnar Skår

Torsdag kl 11:30, kl 12:20 og kl 13:10: Fysioterapeut Maren Gabrielsen

Torsdag kl 19:30 og kl 20:20: Fysioterapeut Kim Lara Koopmann

Fredag kl 09:00 og kl 09:50: Fysioterapeut Karen Tungland

 

Du kan melde deg på fulle grupper. Du kommer da på venteliste og blir kontaktet ved ledig plass.
 

  

Klepp: Sirkelen er midlertidig stengt pga utbedring av bassengbunn. Vanntrening har i denne perioden flyttet til Klepp symjehall (28 graders basseng) onsdager kl. 15:00. Dersom du ønsker å bli med på dette kan du melde deg på her. Når Sirkelen åpner igjen går vi tilbake til tirsdager og torsdager. Ønsker du å vente og heller få tilsendt info når vi starter opp igjen i Sirkelen kan du registrere deg her

 

Sted: 

Sirkelen i Klepp, Olav Hålandsveg 8, 4352 Klepp. Link til kart her 

Klepp symjehall, Stasjonsvegen 26A , 4350 Kleppe  Link til kart her

Instruktører: 

Fysioterapeut Maren Gabrielsen (tirsdag)

Fysioterapeut Maren Honore (torsdag)

 

Tid: 

Ons kl:14:00 (Klepp symjehall)- fullt

Ons kl 15:00 (Klepp symjehall) - ledige plasser

Tirs 12:30- midlertidig pauset

Tirs 13:15- midlertidig pauset

Tors 18:30 - midlertidig pauset

Tors 19:15 - midlertidig pauset

 

Vanntrening

Vanntrening hos Helse-fokus foregår i godt oppvarmet basseng, 32-34 grader, og drives av fysioterapeuter med kompetanse på opptrening og rehabilitering. Fysioterapeuten vil gi deg god instruksjon på øvelser som kan være både forebyggende og redusere smerter og plager i muskel- og skjelettsystemet. I løpet av de 45 minuttene en gruppetime varer hos oss prioriterer vi intervalltrening, styrketrening og bevegelighetstrening etter gjeldende anbefalinger for bla. hjerte- og lungerehabilietering, artrose, overvekt og fedme. Fysisk aktivitet er også forebyggende og anbefalt behandling for diverse angstlidelser og depresjon.  

Vannets egenskaper gir god støtte til kroppen gjennom oppdrift og motstand. Oppdriften i vannet reduserer kroppsvekten med 90 %, noe som fører til mindre belastning på leddene og dermed opplever mange at smerte reduseres og de kan ta seg mer ut ved å trene i vann. Motstanden vannet gir, utnytter vi også som "vekter". Jo raskere vi beveger armer og bein gjennom vannet, jo tyngre blir det. Dette gir dermed en god effekt på både muskler, hjerte og lunger og mange erfarer at den fysiske formen dermed øker. Vi erfarer at våre deltagere får både glede og påfyll av energi av denne treningen. Ved hjelp av deg, som styrer tempoet selv, blir dette individuelt tilpasset gruppetrening. 

Fysioterapeuten står på land og viser øvelser til god musikk som er tilpasset aktiviteten. Vi starter med god gjennombevegelse og lett oppvarming, øker så tempoet (intervalltrening) slik at de som ønsker kan få opp puls og pust og har muligheten til å slite seg godt ut i det avlastende vannet. Deretter jobber vi med styrke i armer og bein og til slutt slapper vi godt av. Vi benytter oss av den delen av bassenget hvor en står i bunn.

Øvelsesprogrammet består av: pusteøvelser, sirkulasjonsøvelser, strekk- og rotasjonsøvelser, kondisjonstrening, styrketrening og øvelser som stimulerer til bedre holdning.

Forskning viser at trening i vann kan ha god effekt på forhøyet blodtrykk og gi en bedre kondisjon til deg som har vanskelig for å oppnå dette med ordinær trening på land. 

Se: artikkel her :

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3289176/

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer